ČASOPIS „NEFRO“


►Broj 35/godina XVI/novembar 2014.◄
nEFRO 35

  Dobro jutro Srbijo!

  Dragi prijatelji,

Obraćam Vam se u ime novoizabranog rukovodstva Saveza organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije.
Naša želja je da uradimo sve što možemo da nam svima bude bolje.
Planiramo da poboljšamo edukaciju svih bubrežnih bolesnika, njihovih najbližih i svih zainteresovanih. Za dobru dijalizu i dobro zdravlje vrlo je bitno poznavanje šta se ne sme a šta se sme.
Nameravamo da se borimo za poboljšanje pravilnika, protokola i svega što reguliše lečenje bubrežnih invalida i njihovo sprovođenje u praksi.
Pokušaćemo da aktiviramo rad postojećih udruženja bubrežnih invalida i da pomognemo da se osnuju udruženja tamo gde do sada nisu postojala. Tek sa aktivnim Savezom i aktivnim udruženjima možemo očekivati poboljšanja na svim poljima.
U toku je izrada bloga i stranice na Twitteru. U Saradnji sa Savezom bubrežnih invalida Vojvodine nastavićemo saradnju u časopisu Nefro sa željom da časopis preraste u časopis invalida iz cele Srbije. Časopis Nefro je vrlo važan za edukaciju i informisanje bubrežnih invalida.
Dogovorili smo predavanja na svim nivoima. Na Kolarčevom narodnom univerzitetu u Beogradu počinjemo seriju predavanja o dijalizi i transplantaciji. Za sada je dogovoreno jedno predavanje o dijalizi u novembru, o čemu ćemo naša udruženja blagovremeno obavestiti putem mejla. Predavanja će držati vrhunski stručnjaci. Nadamo se da ćemo tu seriju predavanja nastaviti i u 2015. godini. Osim Beograda planiramo predavanja u svim centrima.
Nastavićemo saradnju sa Republičkim Fondom za zdravstveno osiguranje sa željom da poboljšamo pravilnike o dijalizi i protokole o lečenju. Pokušaćemo da Ministarstvo zdravlja dobije koordinatora za dijalizu i da to bude vrhunski stručnjak koji se bavi dijalizom i eventualno neki od predstavnika Saveza. Savez će se mnogo aktivnije uključiti u projektne aktivnosti i registraviju novih udruženja nateritiriji naše Republike, a takođe ćemo zajedno sa Savezom bubrežnih invalida Vojvodine pokušati da uspostavimo mnogo čvršću i plodotvorniju saradnju sa svim državnim organima, a prvenstveno sa Ministar-
stvom zdravlja RS, RFZO i Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.
Trudićemo se da Savez bude aktivniji i da sva postojeća udruženja više rade po svim pitanjima, a da se u mestima gde ne postoje formiraju nova udruženja. Savez ne može ništa da uradi bez podrške Saveza bubrežnih invalida Vojvodine i pojedinačnih udruženja. Verujem da će dva Saveza sarađivati i više i bolje. Za svu pomoć oko formiranja novih udruženja ili pomoć u radu molimo vas da se obratite na email Saveza organizacija bu-
brežnih invalida Republike Srbije: sobis.rs@gmail.com.

Ljubinko Todorović,
Predsednik Saveza organizacija bubrežnih invalida Republike Srbije 

►Broj 34/godina XVI/jul 2014.◄

Nefro34

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s